wtorek, 27 stycznia 2015

Babka dwukolorowa

Składniki:

6 jaj
12 łyżek oleju
5 łyżek wody
1,5 szklanki cukru
1,5 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao 
2 łyżki mąki
     
Wykonanie:

Jaja, cukier, olej i wodę miksujemy  o koło 20 minut gdy zacznie gęstnieć dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części - do jednej dodajemy kakao, do drugiej porcji 2 łyżki mąki.  Białą część ciasta wykładamy do podłużnej blaszki wysmarowanej oliwą i posypaną bułką tartą. Drugą część  - wlewamy na białą część ciasta, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 45 minut, po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem. 





Smacznego :)