1 średnią makrelę
2 łyżki kaszy kuskus
4 ogórki korniszony
1 biała część pora
małą paprykę kolor według uznania
1 słoik mieszanki warzywnej (kukurydza, groszek, marchewka)
1 łodyga selera naciowego
Sos:
2 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka cukru
szczypta tymianku
sól, świeżo mielony pieprz
Wykonanie:
Wykonanie:
Makrelę oczyścić z ości pokroić w grubą kostkę kaszę przygotować według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do wystygnięcia. Paprykę, seler kroimy w kostkę. Porę w pół księżyce mieszankę warzywną odcedzamy z wody. Wszystkie składniki łączymy ze sobą polewamy przygotowanym sosem delikatnie mieszamy, dekorujemy czarną oliwką i suszoną morelą.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz