1 kg wołowiny
3 cebule
1 koncentrat pomidorowy
2 duże marchewki
1 pietruszka
seler
por
300 g pieczarek
3 ząbki czosnku
sól, pieprz,
ziele angielskie
liść laurowy
0,5 łyżeczki papryki chili
125 g masła
oliwa
Zasmażka
2 łyżki mąki
Wykonanie:
Mięso z cebulą kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy na maśle, które dzielimy na 3 części z odrobiną oliwy na pół miękko podlewając wodą, dodajemy koncentrat podlewamy wodą. Warzywa kroimy w paski podsmażamy na maśle. Pieczarki kroimy w plasterki, które również podsmażamy na maśle. Wszystkie składniki przekładamy do większego rondla zalewamy 3 l wody dodajemy przyprawy gotujemy na wolnym ogniu ok 45 minut. Mąkę smażymy na suchej patelni na brązowy kolor dodajemy 2 łyżki wywaru z gulaszu mieszamy aby nie było grudek. Gotową zasmażkę dodajemy do zupy.
liść laurowy
0,5 łyżeczki papryki chili
125 g masła
oliwa
Zasmażka
2 łyżki mąki
Wykonanie:
Mięso z cebulą kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy na maśle, które dzielimy na 3 części z odrobiną oliwy na pół miękko podlewając wodą, dodajemy koncentrat podlewamy wodą. Warzywa kroimy w paski podsmażamy na maśle. Pieczarki kroimy w plasterki, które również podsmażamy na maśle. Wszystkie składniki przekładamy do większego rondla zalewamy 3 l wody dodajemy przyprawy gotujemy na wolnym ogniu ok 45 minut. Mąkę smażymy na suchej patelni na brązowy kolor dodajemy 2 łyżki wywaru z gulaszu mieszamy aby nie było grudek. Gotową zasmażkę dodajemy do zupy.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz