250 gram sera białego
2 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki wiórków kokosowych
1 łyżeczka sody oczyszczonej
4 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
2 jajka
1,5 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka spirytusu
szczypta soli
1 łyżeczka sody oczyszczonej
4 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
2 jajka
1,5 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka spirytusu
szczypta soli
1 l. oleju do smażenia
Do sera dodajemy wszystkie pozostałe składniki, dokładnie mieszamy. Ciasto będzie bardzo gęste.
W szerokim garnku rozgrzać olej do 175 stopni C. Łyżką zanurzoną w oleju nabieramy ciasto wielkości orzecha włoskiego i kładziemy je na rozgrzany olej.
Smażymy ok. 4 min, w połowie przekręcamy, aby smażyły się równomiernie ze wszystkich stron, usmażone pączusie wyjmujemy łyżką cedzakową i odkładamy na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami. Ciepłe posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz