Składniki:
Pół kapusty pekińskiej,
4 pomidory,
4 ogórki kiszone,
1 papryka czerwona,
4 jajka gotowane na twardo,
1 puszka tuńczyka w kawałku, w sosie własnym,
kawałek pora,
1 serek capresi typu włoskiego (może być również mozarella - wersja bardziej kaloryczna, feta - wersja bardziej słona)
Sos:
4 łyżki oliwy z oliwek,
sok połowy cytryny,
zioła do sałatek,
może być zielona czubrica (ulubione)
Wykonanie:
Kroimy wszystkie warzywa, jajka, ser w kostkę. Dodajemy tuńczyka z puszki, odlać do sosu płynną zawartość puszki. W pojemniczku wymieszać wszystkie składniki sosu wraz z ulubionymi ziołami, dobrze wstrząsnąć do wymieszania się wszystkich składników, wlać do sałatki całość wymieszać. Musi chwilę postać, by smaki się połączyły.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz