2 ćwiartki z kurczaka
pół łyżeczki papryki słodkiej
pół łyżeczki majeranku
sól, pieprz świeżo zmielony
1 jajko
1 łyżka bułki tartej
2 łyżki mąki krupczatki
2 plasterki sera topionego Cheddara
1 średnia cukinia
sól
0,5 łyżeczki ostrej papryki
suszona bazylia do posypania
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
sól
0,5 łyżeczki ostrej papryki
suszona bazylia do posypania
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Ćwiartki kurczaka myjemy ściągamy skórę, oddzielamy od kości mięso wkładamy do woreczka foliowego delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa wyciągamy z woreczka i przyprawiamy solą pieprzem oraz papryką i majerankiem odstawiamy na 10 minut. Kotlety panierujemy w jajku i bułce wymieszaną z mąka krupczatką. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron pod koniec smażenia przykrywamy kotlet plastrem sera i przez chwilkę zostawiamy na patelni aż się ser rozpuści. Podajemy z plastrami smażonej cukinii.
Cukinię kroimy w plastry po długości posypujemy solą odstawiamy na 5 minut. Posypujemy papryką smażymy na rozgrzanym tłuszczu ok 3 minut z obu stron. Posypujemy bazylią.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz