niedziela, 22 lutego 2015

Spaghetti puttanesca

Jest proste i pyszne, a przy jego przygotowaniu nie spędzicie więcej niż 20 minut.

Składniki:

0,5 kg makaronu spaghetti
2 ząbki czosnku
2 papryczki chilli
10 łyżek oliwy z oliwek
pęczek natki pietruszki
sól do smaku


Wykonanie:

Makaron gotujemy al dente. Papryczkę i czosnek drobniutko posiekać. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy czosnek i papryczki. Wrzucamy makaron i zieloną pietruszkę drobno posiekaną i chwilkę podsmażamy. Całość można posypać parmezanem- my wybrałyśmy wersję mniej kaloryczną. Danie gotowe:)

Ponadto do dania możemy dodać oliwki, tuńczyka, kapary, anchois podsmażoną pierś kurczaka i wspomniany wcześniej parmezan.




Smacznego :)