piątek, 13 lutego 2015

Zupa pieczarkowa z pulpetami

Składniki:

2 litry wywaru z rosołu (może być bulion )
10 pieczarek startych na tarce o grubych oczkach
2 serki topione o smaku pieczarkowym
20 dag mielonego mięsa
sól, świeżo zmielony pieprz,
papryka słodka,
majeranek
szczypta gałki muszkatołowej
15 dag drobnego makaronu pełnoziarnistego
szczypiorek do dekoracji.


Wykonanie:

Mięso przyprawiamy, dobrze wyrabiamy oraz odstawiamy na 10 minut. Rosół wlewamy do rondla dodajemy pieczarki które trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach gotujemy 10 minut z mięsa robimy malutkie kuleczki i wrzucamy do gotujących się pieczarek, gotujemy około 10 minut następnie dodajemy serki, mieszamy powoli aby się rozpuściły gotując na bardzo małym ogniu. Można doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z ugotowanym makaronem oraz pokrojonym szczypiorkiem.




Smacznego:)