Rewelacyjny dodatek do drugiego dania, jak również można delektować się smakiem tak przyrządzonej kaszy, jako samodzielne danie.
Składniki:
1 duża papryka czerwona
1 łyżka oliwy
200 g perłowej kaszy jęczmiennej
750 ml wywaru z kurczaka (może wykorzystać bulion w kostkach )
60 g utartego sera parmezanu lub innego sera
1 łyżeczkę natki pietruszki
Wykonanie:
Paprykę myjemy wydrążamy z nasion i kroimy w kostkę. Wlewamy oliwę do naczynia żaroodpornego wkładamy paprykę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut Po upieczeniu papryki dodajemy kaszę i mieszamy. Wlewamy wywar i pieczemy około 45 minut do wchłonięcia wywaru w temperaturze 180 stopni. Podajemy na gorąco posypując z tartym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz