Składniki:
2 filety z kurczaka
6 średnich pieczarek
2 łodygi selera naciowego
1 średnia cukinia
1 serek topiony
0,5 szklanki bulionu
Wykonanie:
sól. pieprz biały
tymianek
gałka muszkatołowa
2 ząbki czosnku
oliwa
makaron świderki
Wykonanie:
Fileta myjemy osuszamy oraz kroimy w plasterki. Przyprawiamy i odstawiamy na 30 minut.
Rozgrzewamy oliwę w rondlu wrzucamy mięso smażymy ok 15 minut. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki oraz serek topiony, po 5 minutach dodajemy bulion. Chwilę dusimy, dorzucamy pokrojoną wzdłuż cukinię, oraz pokrojony w plasterki seler naciowy. Smażymy ok 5 minut na sam koniec dodajemy roztarty czosnek mieszamy. Podajemy z ugotowanym al dente makaronem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz