Składniki:
1 opakowanie makaronu świderek
400 g szpinaku mrożonego
1 serek topiony o dowolnym smaku
3 ząbki czosnku
2 łyżki masła
1 Mozzarella
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
Wykonanie:
Szpinak wkładamy do rondla i na wolnym ogniu odmrażamy. Po rozmrożeniu dodajemy pokrojony drobniutko czosnek i serek topiony przyprawiamy solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente, do naczynia żaroodpornego wkładamy masło układamy warstwami makaron na przemian ze szpinakiem zapiekamy w nagrzanym piekarniku około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Pod koniec zapiekania układamy na zapiekance pokrojoną w plastry mozzarellę i wkładamy na parę minut do piekarnika. Gdy ser się rozpuści podajemy na gorąco dekorując świeżą lub suszoną bazylią.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz