Warzywny, kolorowy mix, jarska galaretka, akurat na wiosenny stół! Pamiętajmy! WARZYWA O KAŻDEJ PORZE ROKU I DNIA, a w tej wersji szczególnie wyglądają zachęcająco...
Składniki:
1 kalafior
1 róża brokułów
3 marchewki
3 łyżki żelatyny
3/4 l bulionu
sól, świeżo zmielony pieprz
Składniki:
1 kalafior
1 róża brokułów
3 marchewki
3 łyżki żelatyny
3/4 l bulionu
sól, świeżo zmielony pieprz
do smaku natka pietruszki
Wykonanie:
Marchewkę myjemy oraz gotujemy. Kalafior i brokuł gotujemy osobno w osolonym wrzątku. Żelatynę rozpuszczamy w gorącym bulionie odstawiamy do wystudzenia. Na dno formy wkładamy pokrojoną w plastry marchewkę na nie różyczki brokuła oraz warstwę kalafiora. Zalewamy tężejącą galaretką z bulionu odstawiamy do lodówki. Wykładamy na talerz ozdobiony sałatą dekorując natką pietruszki, można również podać z sosem czosnkowym.
Wykonanie:
Marchewkę myjemy oraz gotujemy. Kalafior i brokuł gotujemy osobno w osolonym wrzątku. Żelatynę rozpuszczamy w gorącym bulionie odstawiamy do wystudzenia. Na dno formy wkładamy pokrojoną w plastry marchewkę na nie różyczki brokuła oraz warstwę kalafiora. Zalewamy tężejącą galaretką z bulionu odstawiamy do lodówki. Wykładamy na talerz ozdobiony sałatą dekorując natką pietruszki, można również podać z sosem czosnkowym.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz