wtorek, 21 kwietnia 2015

Babka warzywna

Warzywny, kolorowy mix, jarska galaretka, akurat na wiosenny stół! Pamiętajmy! WARZYWA O KAŻDEJ PORZE ROKU I DNIA,  a w tej wersji szczególnie wyglądają zachęcająco...

Składniki:

1 kalafior
1 róża brokułów
3 marchewki
3 łyżki żelatyny
3/4 l bulionu
sól, świeżo zmielony pieprz

do smaku natka pietruszki

Wykonanie:

Marchewkę myjemy oraz gotujemy. Kalafior i brokuł gotujemy osobno w osolonym wrzątku. Żelatynę rozpuszczamy w gorącym bulionie odstawiamy do wystudzenia. Na dno formy wkładamy pokrojoną w plastry marchewkę na nie różyczki brokuła oraz warstwę kalafiora. Zalewamy tężejącą galaretką z bulionu odstawiamy do lodówki. Wykładamy na talerz ozdobiony sałatą dekorując natką pietruszki, można również podać z sosem czosnkowym.




Smacznego :)