Składniki:
3 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru zwykłego
1 kostka margaryny
2 jajka
2 żółtka
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
1/2 szklanki mleka zwykłego
1/2 kostki margaryny
1/2 szklanki cukru
2 szklanki mleka w proszku
2 łyżki kakao
Wykonanie:
Składniki na ciasto łączymy ze sobą dobrze wyrabiając ciasto. Z ciasta robimy niewielkie kulki, które pieczemy z specjalnej formie.
Masa
Mleko, margarynę, cukier, kakao rozpuszczamy w rondelku odstawiamy do przestudzenia. Po przestudzeniu wsypujemy mleko w proszku następnie wyrabiamy mikserem na jednolitą masę. Upieczone połówki orzeszków nadziewamy masą łączymy ze sobą. Odstawiamy na parę godzin aby połówki orzeszków połączyły się.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz