niedziela, 19 kwietnia 2015

Sałatka wiosenna warstwowa

Bardzo atrakcyjna, iście wiosenna sałatka, albowiem rzodkiewka króluje! połączenie zielonego brokuła i pięknej, biało-czerwonej rzodkiewki to już mariaż kolorów tak apetyczny, że trzeba oczy nacieszyć i podniebienia nie zaniedbać, warto ją przyrządzić, gdyż wiosna już z nami!!

Składniki:

1 brokuł
1 op. sera feta
3 pomidory
4 ugotowane na twardo jajka
1 pęczek rzodkiewki


Sos :

1 łyżka majonezu
1 łyżeczka chrzanu
1 ząbek czosnku
200 ml jogurtu typu greckiego
do smaku sól, świeżo zmielony pieprz



Wykonanie:

Składniki na sos łączymy dokładnie ze sobą.
Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy w osolonej wodzie, studzimy. W kostkę kroimy pomidory, ser feta natomiast jajka oraz rzodkiewkę kroimy w plasterki. Układamy warstwowo w salaterce brokuły, pomidory, ser feta, jajka polewamy całość sosem, na wierzch układamy rzodkiewkę.



Sałatka w wykonaniu Ireny


Smacznego :)