Składniki:
200 gram makaronu spaghetti
100 gram rukoli
4 łyżki słonecznika
5 łyżek oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
sól i pieprz
Wykonanie:
Na patelnię wlewamy 2 łyżki oliwy, wsypujemy słonecznik, prażymy.
100 gram rukoli
4 łyżki słonecznika
5 łyżek oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
sól i pieprz
1 paczka mozzarelli
jajko
2 łyżki bułki tartej
2 łyżki mąki pszennej
jajko
2 łyżki bułki tartej
2 łyżki mąki pszennej
Wykonanie:
Na patelnię wlewamy 2 łyżki oliwy, wsypujemy słonecznik, prażymy.
Do naczynia wrzucamy rukolę, uprażony słonecznik, czosnek oraz resztę oliwy, przyprawy i 3 łyżki wody z gotowania makaronu. Całość zmiksować blenderem.
Makaron gotujemy al denne, przekładamy do rondla dodajemy pesto, mieszamy dokładnie.
Podajemy z smażoną mozzarellą.
Ser kroimy w grube plasterki obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy około 2 min z każdej strony. Posypujemy bazylią suszoną lub świeżą.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz