Składniki:
0,5 kg schabu bez kości
sól, świeżo zmielony pieprz,
mielona słodka wędzona papryka, tymianek, mielona kolendra
Ponadto
2 jajka
2 łyżki mleka
mąka
bułka tarta
smalec gęsi lub olej do smażenia
Wykonanie:
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry na ok 2 cm. Rozbijamy tłuczkiem do mięsa lub stekownicą. Przyprawiamy, następnie odstawiamy na 20 minut. Mięso obtaczamy mące, następnie w roztrzepanym jajku z dodatkiem mleka, na koniec w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
mąka
bułka tarta
smalec gęsi lub olej do smażenia
Wykonanie:
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry na ok 2 cm. Rozbijamy tłuczkiem do mięsa lub stekownicą. Przyprawiamy, następnie odstawiamy na 20 minut. Mięso obtaczamy mące, następnie w roztrzepanym jajku z dodatkiem mleka, na koniec w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Potrawa przygotowana przez Alicję
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz