Składniki:
2 filety z kurczaka
4 plastry sera żółtego Gouda
4 plastry szynki Szwarcwaldzkiej
papryka mielona słodka
sól, świeżo zmielony pieprz
Ponadto
2 jajka
2 łyżki mleka
mąka
bułka tarta
smalec gęsi lub olej do smażenia
mąka
bułka tarta
smalec gęsi lub olej do smażenia
Wykonanie:
Filety myjemy przekrawamy na pół bardzo delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy, na każdą pierś kładziemy po plasterku sera i szynki. Pierś zwijamy,obtaczamy w mące następnie w rozmąconym jajku z dodatkiem mleka, na koniec w bułce tartej .
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Filety myjemy przekrawamy na pół bardzo delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy, na każdą pierś kładziemy po plasterku sera i szynki. Pierś zwijamy,obtaczamy w mące następnie w rozmąconym jajku z dodatkiem mleka, na koniec w bułce tartej .
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Potrawa przygotowana przez Alicję
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz