niedziela, 17 maja 2015

Kotlety de volaille z serem

Prosta wersja przyrządzenia filetów z kurczaka, wykwintna, z niespodzianką w środku, można serwować z ziemniaczkami pure, kaszami, ryżem, frytkami - zawsze doskonale smakują

Składniki:

2 filety z kurczaka
4 plastry sera żółtego Gouda
4 plastry szynki Szwarcwaldzkiej
papryka mielona słodka
sól, świeżo zmielony pieprz


Ponadto 

2 jajka
2 łyżki mleka
mąka
bułka tarta
smalec gęsi lub olej do smażenia


Wykonanie:
Filety  myjemy przekrawamy na pół bardzo  delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy, na każdą pierś kładziemy po plasterku sera i szynki.  Pierś zwijamy,obtaczamy w mące następnie w rozmąconym jajku z  dodatkiem mleka, na koniec w bułce tartej .
 Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.


Potrawa przygotowana przez Alicję


Smacznego :)