Składniki:
1 kurczak 1,5 kg
2 opakowania sera feta
2 cebule czerwone
2 ząbki czosnku,
po szczypcie estragon, mielona kolendra, koperek suszony, tymianek, 2 łyżki oleju rzepakowego
świeżo zmielony pieprz
Wykonanie:
Kurczaka myjemy wycieramy ręcznikiem papierowym, dzielimy na porcje, nacieramy przyprawami odstawiamy na 30 min. W naczyniu do pieczenia układamy porcje kurczaka polewamy olejem dodajemy pokrojoną cebulę w pół księżyce, dokładamy pokruszone kawałki sera feta. Naczynie przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika pieczemy 50 min. w 180 stopniach C. Podajemy z ugotowaną kaszą bulgur z vermicelli oraz dowolną surówką.
świeżo zmielony pieprz
Wykonanie:
Kurczaka myjemy wycieramy ręcznikiem papierowym, dzielimy na porcje, nacieramy przyprawami odstawiamy na 30 min. W naczyniu do pieczenia układamy porcje kurczaka polewamy olejem dodajemy pokrojoną cebulę w pół księżyce, dokładamy pokruszone kawałki sera feta. Naczynie przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika pieczemy 50 min. w 180 stopniach C. Podajemy z ugotowaną kaszą bulgur z vermicelli oraz dowolną surówką.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz