poniedziałek, 11 maja 2015

Pasta z wędzonej makreli

Makrele powinniśmy spożywać często, zawierają zdrowe kwasy tłuszczowe, w wersji wędzonej stanowią doskonały składnik past do chleba, czy krakersów, przyrządzajmy z nich często jak tylko się da potrawy, bo są nieodzownym źródłem witamin i składników bardzo pożądanych dla naszego organizmu

Składniki:

1 świeżo uwędzona makrela
1 cebula czerwona
3 ogórki konserwowe w curry
2 jajka ugotowane na twardo
sól, świeżo zmielony pieprz.
2 łyżki majonezu


Wykonanie:

Rybę wędzoną czyścimy z ości oraz skórki. Makrelę, obraną cebulę, jajka oraz ogórki, kroimy w kosteczkę. Przekładamy do miseczki przyprawiamy, mieszamy dokładnie składniki z dodatkiem majonezu. Odstawić na minimum 1 godzinę przed podaniem.




Smacznego :)