Czyż nie zachęca to danie do sporządzenia go na dzisiejszy obiad? pięknie wygląda, wspaniale smakuje, szybko się przyrządza, w sam raz na letni obiad!
Składniki:
Uda myjemy, przyprawiamy przyprawami odstawiamy na 10 min. Na rozgrzanym oleju smażymy uda z kurczaka na złoty kolor około 15 min. Wrzucamy do podsmażonych udek mrożoną marchewkę przykrywamy pokrywką, dusimy wszystko aż marchewka będzie miękka, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem lub z frytkami, dekorujemy zieleniną.
Składniki:
3 uda z kurczaka
po 1/2 łyżeczki cary, papryki słodkiej, tymianku, bazylii
1 op mrożonej młodej marchewki
sól i pieprz świeżo mielony
olej do smażenia
Wykonanie:
po 1/2 łyżeczki cary, papryki słodkiej, tymianku, bazylii
1 op mrożonej młodej marchewki
sól i pieprz świeżo mielony
olej do smażenia
Wykonanie:
Uda myjemy, przyprawiamy przyprawami odstawiamy na 10 min. Na rozgrzanym oleju smażymy uda z kurczaka na złoty kolor około 15 min. Wrzucamy do podsmażonych udek mrożoną marchewkę przykrywamy pokrywką, dusimy wszystko aż marchewka będzie miękka, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem lub z frytkami, dekorujemy zieleniną.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz