poniedziałek, 22 czerwca 2015

Kurczak w marchewce

Czyż nie zachęca to danie do sporządzenia go na dzisiejszy obiad? pięknie wygląda, wspaniale smakuje, szybko się przyrządza, w sam raz na letni obiad! 

Składniki:

3 uda z kurczaka
po 1/2 łyżeczki cary, papryki słodkiej, tymianku, bazylii
1 op mrożonej młodej marchewki
sól i pieprz świeżo mielony
olej do smażenia



Wykonanie:


Uda myjemy, przyprawiamy przyprawami odstawiamy na 10 min. Na rozgrzanym oleju smażymy uda z kurczaka na złoty kolor około 15 min. Wrzucamy do podsmażonych udek mrożoną marchewkę przykrywamy pokrywką, dusimy wszystko aż marchewka będzie miękka, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem lub z frytkami, dekorujemy zieleniną.


Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz