piątek, 12 czerwca 2015

Makaron z parówką i fasolą

Bardzo ciekawy pomysł na ciepłe danie, sycące, szybkie i proste, można je podać na szybki obiad, czy ciepłą kolację...

Składniki:

200 g makaronu świderki
5 parówek z szynki
1 puszka fasoli czerwonej
1 cebula
2 łyżki masła
3 łyżki ketchupu pikantnego
szczypta tymianku i kminu
pieprz i sól do smaku
natka pietruszki



Wykonanie:

Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Masło wrzucamy na dużą patelnię, dodajemy pokrojoną w kostkę obraną cebulę i pokrojoną w plasterki parówkę, podsmażamy przez 5 min. Fasolę odcedzić przepłukać wodą dodajemy do podsmażonej cebuli z parówką, przyprawiamy przyprawami oraz keczupem. Dokładamy ugotowany makaron dokładnie mieszamy. Podajemy na gorąco posypując pietruszką oraz startym żółtym serem. 



Smacznego :)