Składniki:
2 szklanki mleka
2 jajka
200 g mąki pszennej
sól
1 łyżka kakao
olej
Nadzienie
200 gram twarogu
2 banany z grilla
2 łyżki soku z cytryny
1 cukier wanilinowy
2 łyżki miodu
1 mała śmietana kwaśna 18%
Wykonanie:
Mleko przelewamy do miski dodajemy jajka, mąkę oraz szczyptę soli miksujemy dokładnie aby ciasto było bez grudek, połowę ciasta przelewamy do drugiej miski dodajemy kakao. Rozgrzewamy patelnie, smarujemy odrobiną oleju. Na patelnię wlewamy odrobinę ciasta białego robiąc okrąg, następnie obok ciasta białego dodajemy ciasto kakaowe również robiąc okrąg i tak na przemian wlewamy ciasto aż będziemy mieli cały placek naleśnikowy. W ten sposób smażymy wszystkie naleśniki.
Nadzienie
200 gram twarogu
2 banany z grilla
2 łyżki soku z cytryny
1 cukier wanilinowy
2 łyżki miodu
1 mała śmietana kwaśna 18%
Wykonanie:
Mleko przelewamy do miski dodajemy jajka, mąkę oraz szczyptę soli miksujemy dokładnie aby ciasto było bez grudek, połowę ciasta przelewamy do drugiej miski dodajemy kakao. Rozgrzewamy patelnie, smarujemy odrobiną oleju. Na patelnię wlewamy odrobinę ciasta białego robiąc okrąg, następnie obok ciasta białego dodajemy ciasto kakaowe również robiąc okrąg i tak na przemian wlewamy ciasto aż będziemy mieli cały placek naleśnikowy. W ten sposób smażymy wszystkie naleśniki.
Banany grillujemy ze skórką, studzimy, obieramy, przekładamy do miseczki, widelcem rozdrabniamy. Do bananów dodajemy twaróg oraz pozostałe składniki nadzienia, wszystko widelcem dokładnie mieszamy rozdrabniając.
Na usmażone naleśniki rozsmarowujemy nadzienie, zwijamy w rulon. Dekorujemy według uznania.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz