stanowi doskonały dodatek, kolorowy, smaczny i zdrowy, a także prosty i szybki w wykonaniu...
Składniki:
200 gram makaronu rurki
1 opakowanie sera feta
1 puszka kukurydzy
1 puszka fasoli czerwonej
1 średnia cebulka czerwona
2 ugotowane na twardo jajka
1 papryka czerwona
1 łyżka majonezu
pieprz czarny świeżo zmielonyszczypta papryki mielonej słodkiej wędzonej
sól do smaku
Wykonanie:
Gotujemy makaron al dente, studzimy, przekrawamy rurki na pół. Kukurydzę, fasolę czerwoną odcedzamy na sitku przepłukując wodą zimną, zostawiamy do odsączenia. Ser feta, paprykę oczyszczoną z nasion, obraną cebulę oraz jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą przyprawiamy i dodajemy majonez. Dekorujemy według uznania. Wymieszaną dobrze sałatkę odstawiamy najlepiej na całą noc w chłodne miejsce.
Gotujemy makaron al dente, studzimy, przekrawamy rurki na pół. Kukurydzę, fasolę czerwoną odcedzamy na sitku przepłukując wodą zimną, zostawiamy do odsączenia. Ser feta, paprykę oczyszczoną z nasion, obraną cebulę oraz jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą przyprawiamy i dodajemy majonez. Dekorujemy według uznania. Wymieszaną dobrze sałatkę odstawiamy najlepiej na całą noc w chłodne miejsce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz