30 dag maki
kostka margaryny
10 dag cukru
2 żółtka
szczypta soli
Ponadto
2 galaretki ( kolory oraz smaki według uznania)
owoce (dowolne)
250 ml. śmietany 30%
Wykonanie:
Wszystkie składniki łączmy ze sobą, zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na 2 godziny do schłodzenia. Następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość 3-4 mm. i wyciskając krążki foremką do babeczek, wcześnie wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą. Pieczemy w temp. 200 stopni ok 15-20 minut. Babeczki studzimy, wykładamy owoce następnie zalewamy gęstniejącą galaretką. Śmietanę ubijamy na sztywno, przekładamy do rękawa cukierniczego, dekorujemy wierzch babeczek.
Przepyszne babeczki przygotowała Agnieszka
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz