Sztuka mięsa pieczona stanowi doskonałą alternatywę dla kupnych wędlin, takie mięso na zimno do chleba to wspaniały element do kanapki, a na ciepło - pokrojone w plastry stanowi danie obiadowe, polecamy taką pieczeń - bez trudu mamy konkretne danie!
Składniki:
1 kg karkówki
po pół łyżeczki przypraw: tymianku, rozmarynu, papryki słodkiej, kminu rzymskiego, suszonej pietruszki
1 łyżeczka musztardy
2 łyżka oleju
sól, pieprz świeżo mielony
po pół łyżeczki przypraw: tymianku, rozmarynu, papryki słodkiej, kminu rzymskiego, suszonej pietruszki
1 łyżeczka musztardy
2 łyżka oleju
sól, pieprz świeżo mielony
Wykonanie:
Karkówkę myjemy, osuszamy delikatnie dociskając ręcznik papierowy, mięso smarujemy olejem i musztardą. Pozostałe przyprawy łączymy razem se sobą, posypujemy karkówkę lekko wgniatając przyprawy. Odstawiamy na noc do lodówki. Na następny dzień wkładamy do naczynia żaroodpornego bez przykrycia pieczemy w piekarniku około 1,5 godz w temperaturze 180 stopni C.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz