piątek, 10 lipca 2015

Pomidorowa z kukurydzą

Szybka zupa, z ciekawymi dodatkami w postaci sera i kukurydzy, warto się pokusić, bo to kolejna wersja słynnej pomidorówki, ale w nico innej odsłonie:

Składniki:

1 puszka kukurydzy
1 puszka pomidorów
1 niewielka cebula
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
3 szklanki  rosołu
mielona papryka słodka wędzona oraz ostra 
sól, świeżo zmielony pieprz
1 kulka sera mozzarella
1 łyżka posiekanej bazylii lub natki pietruszki

Wykonanie:

W garnku rozgrzewamy oliwę dodajemy obraną cebulę którą  kroimy w drobną kosteczkę oraz  czosnek, który  przeciskamy przez praskę, chwilę podsmażamy, aż będą szkliste. Dodajemy odcedzoną kukurydzę chwilkę podsmażamy następnie pomidory z puszki, rosół oraz przyprawy, całość gotujemy 25 minut.Ser mozzarella koimy w kosteczkę wkładamy do bulionówki wlewamy zupę. Podajemy z posiekaną bazylią lub natką pietruszki.



Smacznego :)