środa, 15 lipca 2015

Sernik na zimno



Składniki:

1 opakowanie biszkoptów
400 gramów zmielonego półtłustego twarogu
300 ml śmietanki  kremówki
5 łyżek cukru pudru
1 łyżeczka cukru wanilinowego
2 łyżki żelatyny
1/4 szklanki wrzącej wody


Ponadto 

2 galaretki truskawkowe
300 gram owoców



Wykonanie:


Śmietankę ubijamy z 3 łyżkami cukru pudru na sztywno, następnie dodajemy zmielony twaróg, resztę cukru pudru, cukier waniliowy oraz rozpuszczoną we wrzątku oraz przestudzoną żelatynę. Łączymy ze sobą dokładnie składniki. Masę serową wylewamy do tortownicy wyłożoną biszkoptami. Ciasto wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia. Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 litra gorącej wody zostawiamy do lekkiego stężenia. Sernik wyciągamy z lodówki kładziemy na wierzch umyte owoce zalewamy galaretką. Ciasto zostawiamy najlepiej na całą noc do całkowitego stężenia.

Sernik na zimno przygotowała Małgorzata

Smacznego :)