Składniki:
3 skrzydełka
1 pęczek włoszczyzny
3 średnie ziemniaki
1/2 szklanki ryżu basmati
listek laurowy
3 ziarnka ziela angielskiego
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
sól i pieprz świeżo mielony
Wykonanie:
Skrzydełka myjemy, przekładamy do garnka z wodą. Wrzucamy listek laurowy i ziarnka ziela angielskiego, gotujemy na wolnym ogniu. Włoszczyznę obieramy, myjemy kroimy w paski, ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, ryż opłukujemy w zimnej wodzie. Przekładamy wszystko do gotujących się skrzydełek, wsypujemy pieprz ziołowy, gotujemy około 20 minut. Pod koniec gotowania przyprawiamy solą oraz pieprzem świeżo mielonym. Możemy również zupę zabielić śmietaną.Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz