poniedziałek, 31 sierpnia 2015

Sałata na każdą porę dnia

Bardzo prosta, efektowna wersja sałaty stanowiąca dobry dodatek do obiadowego dania, ale również stanowiąca wersję sałatki - samodzielnej przekąski, choćby do pracy (na wynos)

Składniki:

1 główka kruchej sałaty (może być lodowa)
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
pęczek szczypiorku
pęczek natki pietruszki
2 łyżki gęstej śmietany
1 łyżka majonezu
sól, świeżo zmielony pieprz



Wykonanie:

Sałatę myjemy, osuszamy, rwiemy na małe kawałki. Kukurydzę, fasolę odcedzamy z zalewy przekładamy do miski z sałatą. Dodajemy posiekany szczypiorek z natką pietruszki, polewamy śmietaną wymieszaną z majonezem. Doprawiamy solą, pieprzem świeżo mielonym, dokładnie wymieszać.

Sałatka wyśmienita jako dodatek do obiadu jak również można zabrać se sobą do pracy na drugie śniadanie.



Przepyszna sałatka przygotowana przez Czesławę


Smacznego :)