Składniki:
400 g twarogu
2 łyżki miodu
2 jajka
1 cukier waniliowy
50 g roztopionego masła
4 banany
sok z połowy cytryny
50 g roztopionego masła
4 banany
sok z połowy cytryny
Kruszonka
100 gram masła
4 łyżki płatków owsianych
70 g wiórków kokosowych
Wykonanie:
Banany obieramy przekrawamy wzdłuż, wykładamy na formę do zapiekania wysmarowaną masłem, skrapiamy sokiem z cytryny.
Do miski przekładamy twaróg, miód, jajka, cukier waniliowy oraz roztopione masło, składniki mieszamy ze sobą. Masę serową wylewamy na banany. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. pieczemy 15 minut. W tym czasie roztapiamy masło dodajemy płatki oraz wiórki koksowe, smażymy ok 5 minut. Na podpieczoną zapiekankę wykładamy kruszonkę z wiórek pieczemy jeszcze ok 10 minut.
Do miski przekładamy twaróg, miód, jajka, cukier waniliowy oraz roztopione masło, składniki mieszamy ze sobą. Masę serową wylewamy na banany. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. pieczemy 15 minut. W tym czasie roztapiamy masło dodajemy płatki oraz wiórki koksowe, smażymy ok 5 minut. Na podpieczoną zapiekankę wykładamy kruszonkę z wiórek pieczemy jeszcze ok 10 minut.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz