piątek, 25 września 2015

Budyń z kaszy jaglanej

Składniki:

0,5 l mleka
0,5 szklanka kaszy jaglanej
2 łyżki masła
1 łyżka miodu


ponadto

2 brzoskwinie
sok z malinami
borówki



Wykonanie:

Kaszę przepłukujemy dwa razy wrzącą wodą na sitku następnie delikatnie prażymy na niewielkiej ilości oleju przez 2 minuty Do garnka wlewamy mleko, dodajemy kaszę masło oraz miód. Gotujemy często mieszając, gotujemy 15 - 20 minut aż kasza będzie miękka, wręcz rozgotowana. Całość blenderem miksujemy na gładką masę.
Brzoskwinie obieramy ze skórki, usuwamy pestkę kroimy w drobną kostkę.
W pucharkach układamy na przemian budyń jaglany, brzoskwinie, budyń całość polewamy sokiem z malinami posypujemy borówką.





Smacznego :)