Składniki:
4-5 ugotowanych ziemniaków
100 gram boczku wędzonego parzonego
1 średnia czerwona cebula
2 garści szpinaku świeżego
2 jajka
2 łyżki tartego żółtego sera
2-3 łyżki masła
świeżo zmielony pieprz, gałka muszkatołowa
Wykonanie:
Na patelni rozpuszczany masło, ugotowane ziemianki kroimy w talarki przekładamy na patelnię, dodajemy pokrojony boczek, cebulkę, którą kroimy w piórka smażymy razem ok 5-10 minut tak, aby przyrumieniły się lekko ziemniaki oraz boczek. Do miseczki wbijamy jajka dodajemy starty ser dokładnie mieszamy i przyprawiamy. Do usmażonych ziemniaków dokładamy świeży szpinak, chwilę smażymy, całość zalewamy jajkami z serem przykrywamy pokrywką, smażymy do ścięcia jajek.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz