Składniki:
20 muszli makaronu
1 torebka kaszy gryczanej
3 łodygi selera naciowego
2-3 ząbki czosnku
2 łyżki ziaren prażonego słonecznika
2 łyżki olej z oliwek
1 pęczek pietruszki
sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Makaron gotujemy al dente wykładamy do ostygnięcia. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie również studzimy. Do miski wsypujemy wystudzoną kaszę dodajemy umyty i pokrojony w drobną kostkę seler naciowy, przeciśnięty czosnek przez praskę, uprażony słonecznik oraz pokrojoną natkę pietruszki. Doprawiamy oliwą, solą, pieprzem świeżo mielonym. Wszystko dokładnie mieszamy. Nadziewamy muszle powstałym farszem, układamy na dużym talerzu.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz