środa, 16 września 2015

Muszle nadziane kaszą gryczaną

Muszle makaronowe w odsłonie z kaszą gryczaną, ciekawe smaki, chrupki seler! wspaniałe danko na letnią kolację, wygląd też znakomity, a o walorach zdrowotnych nie trzeba przekonywać

Składniki:


20 muszli makaronu
1 torebka kaszy gryczanej
3 łodygi selera naciowego
2 główki czosnku
2 łyżki ziaren prażonego słonecznika
2 łyżki olej z oliwek
1 pęczek pietruszki
sól, pieprz do smaku



Wykonanie:


Makaron gotujemy al dente wykładamy do ostygnięcia. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie również studzimy. Do miski wsypujemy wystudzoną kaszę dodajemy umyty i pokrojony w drobną kostkę seler naciowy, przeciśnięty czosnek przez praskę, uprażony słonecznik oraz pokrojoną natkę pietruszki.  Doprawiamy oliwą, solą, pieprzem świeżo mielonym. Wszystko dokładnie mieszamy. Nadziewamy muszle powstałym farszem, układamy na dużym talerzu.




Smacznego :)