Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1,5 szklanki mleka
1 szklanka wody
2 jajka
2 łyżki oleju
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
sól do smaku
olej do smażenia
Farsz
2 serki topione śmietankowe
1 ser Camembert
1 bułka czerstwa
3 cebule
1 papryka czerwona
4 łyżki śmietany
1 łyżka masła
sól, pieprz do smaku
1 jajko
10 dag bułki tartej
olej do smażenia
Wykonanie:
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe z podanych produktów. Smażymy na małej patelni (22 cm) naleśniki odstawiamy do przestygnięcia. Do sera topionego dodajemy śmietanę, odciśniętą z mleka namoczoną bułkę. Paprykę myjemy, usuwamy nasiana, kroimy drobniutko. Cebulę kroimy w kosteczkę drobną, podsmażmy na maśle. Ser Camembert kroimy w drobniutką kosteczkę dodajemy do pozostałych składników do farszu przyprawiamy solą i pieprzem świeżo mielonym dokładnie łączymy ze sobą.Smarujemy farszem naleśniki zwijamy w kopertę, obtaczamy w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podajemy ciepłe z czystym barszczem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz