Składniki:
2 jajka
0,5 szklanki wody mineralnej
0,5 szklanka mleka
3/4 szklanki mąki tortowej
szczypta soli
0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej
olej do smażenia
Nadzienie:
1 dojrzałe awokado
1 opakowanie serka twarogowego
1 ząbek czosnku
0,5 papryki ostrej
sól, świeżo zmielony pieprz do smaku
Wykonanie:
Wbijamy jajka do miski wsypujemy sól, roztrzepujemy mikserem, wlewamy mleko, wodę, wsypujemy mąkę. Składniki dokładnie miksujemy pod koniec dodajemy gałkę muszkatołową. Patelnię dobrze rozgrzewamy, wlewamy odrobinę oleju, smażymy naleśniki na złoty kolor z obu stron. Awokado obieramy ze skórki przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem lub blenderem. Czosnek, paprykę pokroić drobniutko dodajemy do awokado razem z serkiem twarogowym doprawiamy solą, pieprzem świeżo mielonym wszystko razem dokładnie łączymy. Smarujemy naleśniki, składamy na cztery części.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz