Składniki:
1 puszka zielonego groszku
2 garście świeżej rukoli
2 parówki z szynki
1 jabłko
100 g drobnego makaronu
sos
3 łyżki oleju
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soku z cytryny
szczypta tymianku
sol i pieprz świeżo mielony
Wykonanie:
Gotujemy makaron al dente, jabłko i parówkę kroimy w kostkę. Groszek opłukujemy i odcedzamy, wsypujemy do miski dodajemy makaron, jabłko, parówkę oraz opłukaną i porwaną w kawałki rukolę. Podane składniki na sos przełożyć do miseczki dokładnie mieszamy, polewamy po sałatce. Delikatnie połączyć wszystko razem, dekorujemy rukolą i pomidorami koktajlowymi.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz