Efektowna surówka, zaletą jej są walory smakowe, a co najważniejsze jest wartościowa w składniki odżywcze, tego efektu dopełniają użyte ziarna lnu, niepozorne, a tak polecane ostatnio przez dietetyków!
Składniki:
3 sałaty rzymskie
1 papryka czerwona
1 cebula
4 łyżki jogurtu typu Greckiego
sok z połowy cytryny
1 łyżeczka cukru
1 cm startego imbiru
sól i pieprz świeżo mielony
siemię lniane do dekoracji
Wykonanie:
Do dużej miski wkładamy, rwaną na małe kawałki sałatę rzymską. Oczyszczoną z nasion paprykę,obraną cebulę kroimy w kosteczkę mieszamy razem z sałatą. Do jogurtu dodajemy sok z cytryny, cukier, starty imbir doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy, polewamy sałatę posypujemy siemieniem lnianym. Siemię możemy zastąpić ziarenkami słonecznika lub dyni.
Składniki:
3 sałaty rzymskie
1 papryka czerwona
1 cebula
4 łyżki jogurtu typu Greckiego
sok z połowy cytryny
1 łyżeczka cukru
1 cm startego imbiru
sól i pieprz świeżo mielony
siemię lniane do dekoracji
Wykonanie:
Do dużej miski wkładamy, rwaną na małe kawałki sałatę rzymską. Oczyszczoną z nasion paprykę,obraną cebulę kroimy w kosteczkę mieszamy razem z sałatą. Do jogurtu dodajemy sok z cytryny, cukier, starty imbir doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy, polewamy sałatę posypujemy siemieniem lnianym. Siemię możemy zastąpić ziarenkami słonecznika lub dyni.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz