Składniki:
1 kg fileta z udźca kurczaka
1 jajko
1 cebula
2 łyżki kaszy manny
pęczek natki pietruszki
po szczypcie papryki mielonej ostrej
tymianku kurkumy oregano
sól i pieprz świeżo mielony
3 łyżki mąki kukurydzianej
olej do smażenia
Wykonanie:
Mięso przepuszczamy przez maszynkę do mięsa o średnich oczkach. Do mięsa dodajemy roztrzepane jajko, obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, kaszę mannę, posiekaną drobno natkę pietruszki przyprawiamy przyprawami, dobrze wyrobimy mięso. Formujemy małe kotleciki otaczamy w mące kukurydzianej, smażymy na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy na gorąco z ziemniakami, kaszą lub ryżem z dowolną surówką.
1 kg fileta z udźca kurczaka
1 jajko
1 cebula
2 łyżki kaszy manny
pęczek natki pietruszki
po szczypcie papryki mielonej ostrej
tymianku kurkumy oregano
sól i pieprz świeżo mielony
3 łyżki mąki kukurydzianej
olej do smażenia
Wykonanie:
Mięso przepuszczamy przez maszynkę do mięsa o średnich oczkach. Do mięsa dodajemy roztrzepane jajko, obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, kaszę mannę, posiekaną drobno natkę pietruszki przyprawiamy przyprawami, dobrze wyrobimy mięso. Formujemy małe kotleciki otaczamy w mące kukurydzianej, smażymy na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy na gorąco z ziemniakami, kaszą lub ryżem z dowolną surówką.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz