wtorek, 17 listopada 2015

Jajka w sosie

Dania z jajkiem mają tę zaletę, że są proste, tanie i smaczne. Każdy z łatwością je przyrządzi, spójrzcie na tę przekąskę, kilka minut przed przyjściem gości można ją przyrządzić, pięknie wygląda i doskonale smakuje, aksamitny sos wspaniale się wkomponował w to danie, spróbujcie!

Składniki:

4 jajka
3 ogórki korniszony
1 mała papryka czerwona
3 łyżki kukurydzy konserwowej
1 czerwona cebula
3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
szczypta papryki mielonej ostrej
sól i cukier do smaku



Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół, układamy na półmisku. Ogórek, paprykę oraz cebulę kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miseczki, dodajemy kukurydzę. Majonez mieszamy dokładnie z jogurtem, przyprawiamy przyprawami, mieszamy. Polewamy po ułożonych jajkach na półmisku. Dekorujemy sałatą oraz świeżym ogórkiem.


Potrawę przygotowała Alicja 

Smacznego :)