Spójrzcie jaka piękna i kolorowa sałatka!, bardzo prosta i wybornie smakuje, zapewniamy, nieczęsto gości na stołach fasolka szparagowa, sezon na nią trwa krótko, ale można ją przyrządzić korzystając z mrożonek, równie smacznej i wartościowej, jak świeża
Składniki:
270 g sera feta
300 g fasoli szparagowej (może być mrożona)
2 duże pomidory
1 cebula czerwona
sos
3 łyżki oliwy
1 łyżka musztardy
1 łyżeczka octu winnego
szczypta cukru, bazylii
oregano sól, świeżo zmielony pieprz
Wykonanie:
Fasolę gotujemy, odcedzamy z wody. Przekładamy do miski, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, ser oraz cebulę pokrojoną w piórka. Z podanych produktów zrobić sos polać po sałatce dokładnie połączyć ze sobą. Podajemy jako przystawkę do wędlin lub samodzielne danie np. do pracy na drugie śniadanie
Składniki:
270 g sera feta
300 g fasoli szparagowej (może być mrożona)
2 duże pomidory
1 cebula czerwona
sos
3 łyżki oliwy
1 łyżka musztardy
1 łyżeczka octu winnego
szczypta cukru, bazylii
oregano sól, świeżo zmielony pieprz
Wykonanie:
Fasolę gotujemy, odcedzamy z wody. Przekładamy do miski, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, ser oraz cebulę pokrojoną w piórka. Z podanych produktów zrobić sos polać po sałatce dokładnie połączyć ze sobą. Podajemy jako przystawkę do wędlin lub samodzielne danie np. do pracy na drugie śniadanie
Sałatkę przygotowała Basia
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz