Składniki:
2 filety z kurczaka
0,5 pęczka świeżej natki pietruszki
2 łyżki masła
1 ząbek czosnku
sok z 0,5 cytryny
sól, świeżo zmielony pieprz, mielona słodka papryka
Wykonanie:
Fileta myjemy osuszamy, robimy kieszonkę w filecie uważając aby nie przeciąć mięsa zbyt głęboko, przyprawiamy solą pieprzem, papryką oraz sokiem z cytryny zostawiając 1 łyżeczkę na nadzienie. Natkę opłukujemy drobniutko siekamy dodajemy masło, starty czosnek sól, pieprz oraz 1 łyżeczkę soku z cytryny, łączymy ze sobą dokładnie składniki. Masą pietruszkową nadziewamy fileta, przykrywamy chowamy w chłodne miejsce na 2-3 godziny aby dobrze przeszło smakiem. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oliwy, przekładamy mięso, smażymy fileta z obu stron na złoty kolor, następnie przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy do miękkości.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz