1/2 kg kiszonej kapusty
1 szklanka grochu żółtego
2 łyżki masła
1 cebula
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
sól, pieprz świeżo mielony
Wykonanie:
W garnku gotujemy kapustę, odcedzamy, studzimy i zimną szatkujemy na drobno.przekładamy do miski.
Do rondelka wsypujemy przepłukany groch, zalewamy wodą, dodajemy szczyptę soli, gotujemy na wolnym ogniu aż będzie miękki. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę podsmażamy chwilę aby cebula zeszkliła się. Do ugotowanej kapusty dodajemy ugotowany groch, zeszkloną cebulkę na maśle, pieprz ziołowy przyprawiamy solą i pieprzem świeżo mielonym delikatnie połączyć ze sobą.
W garnku gotujemy kapustę, odcedzamy, studzimy i zimną szatkujemy na drobno.przekładamy do miski.
Do rondelka wsypujemy przepłukany groch, zalewamy wodą, dodajemy szczyptę soli, gotujemy na wolnym ogniu aż będzie miękki. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę podsmażamy chwilę aby cebula zeszkliła się. Do ugotowanej kapusty dodajemy ugotowany groch, zeszkloną cebulkę na maśle, pieprz ziołowy przyprawiamy solą i pieprzem świeżo mielonym delikatnie połączyć ze sobą.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz