Składniki:
1 kg fileta z kurczaka
1/2 kg świeżego szpinaku (może być mrożony)
2 łyżki masła
3 ząbki czosnku
2 jajka
olej do smażenia
3 łyżki bułki tartej
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
sól i pieprz świeżo mielony
Wykonanie:
Filet myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy, nacinamy wzdłuż - robiąc worek kieszeniowy, przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką. Szpinak myjemy, kroimy w grubsze kawałki, mrożony przekładamy na patelnię, do odparowania wody. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak smażymy około 15 minut, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz świeżo mielony pod koniec smażenia dodajemy roztrzepane jajko. Tak przygotowanym farszem nadziewamy kieszenie fileta. Roladki obtaczamy w jajku, bułce, smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu około 6 -8 minut. Pododajemy z ziemniakami puree z marchewką z groszkiem lub warzywami z wody.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz