Składniki:
3-4 garście świeżego szpinaku
100 gram boczku wędzonego parzonego
0,5 opakowania sera feta
0,5 papryki czerwonej
2 jajka ugotowane na twardo
1 ząbek czosnku
1 łyżka słonecznika
Sos
1 łyżeczka octu balsamicznego
2-3 łyżki oliwy z pestek winogron
0,5 łyżeczki musztardy
1 łyżka wody
sól, świeżo zmielony pieprz
Wykonanie:
Szpinak opłukujemy rwiemy na pół przekładamy do miski. Boczek kroimy w plasterki, podsmażamy na patelni pod koniec smażenia dodajemy starty czosnek, mieszamy chwilę. Paprykę, ser feta kroimy w kosteczkę. Jajka kroimy w ósemki, mieszamy składniki ze sobą delikatnie. Łączymy ze sobą składniki na sos, polewamy sałatkę sosem przed podaniem.Całość posypujemy słonecznikiem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz