poniedziałek, 28 grudnia 2015

Seler naciowy z fasolą oraz kukurydzą

Składniki:

6 łodyg selera naciowego
3 jajka
3 łyżki kukurydzy
4 łyżki czerwonej fasoli
1 mała puszka ananasa
15 dag sera żółtego
100 g szynki gotowanej
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
1 ząbek czosnku
sól, pieprz świeżo mielony


Wykonanie:


Seler myjemy, osuszamy następnie kroimy w plasterki. Jajka gotujemy na twardo,  ostudzone obieramy, kroimy w kosteczkę. Z wody osączamy kukurydzę, fasolę oraz  ananasa. Ser oraz szynkę kroimy w kostkę 1 cm. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Jogurt mieszamy z majonezem dodajemy pokrojony drobniutko czosnek, przyprawiamy solą, pieprzem polewamy po sałatce.Wstawiamy do lodówki na pół godziny. 



Smacznego :)