6 łodyg selera naciowego
3 jajka
3 łyżki kukurydzy
4 łyżki czerwonej fasoli
1 mała puszka ananasa
15 dag sera żółtego
100 g szynki gotowanej
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
1 ząbek czosnku
sól, pieprz świeżo mielony
Wykonanie:
Seler myjemy, osuszamy następnie kroimy w plasterki. Jajka gotujemy na twardo, ostudzone obieramy, kroimy w kosteczkę. Z wody osączamy kukurydzę, fasolę oraz ananasa. Ser oraz szynkę kroimy w kostkę 1 cm. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Jogurt mieszamy z majonezem dodajemy pokrojony drobniutko czosnek, przyprawiamy solą, pieprzem polewamy po sałatce.Wstawiamy do lodówki na pół godziny.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz