Składniki:
1 kg kapusty kiszonej
1 mała główka kapusty białej
3 łyżki smalcu ze skwarkami
2 łyżki masła
200 g pieczarek
2 łyżki mąki
po szczypcie tymianku papryki ostrej
kminku i cząbru
sól i pieprz świeżo mielony
Wykonanie:
Główkę kapusty szatkujemy, następnie gotujemy. W osobnym garnku gotujemy kapustę kiszoną. Do garnka wkładamy ugotowane, odcedzone z wody oba rodzaje kapusty, dodajemy smalec ze skwarkami, umyte i pokrojone w plastry pieczarki przyprawiamy przyprawami, smażymy na wolnym ogniu często mieszając około 20 minut. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, robimy zasmażkę, dodajemy do smażonej kapusty, dokładnie mieszamy, smażymy jeszcze przez chwilę. Podajemy na gorąco z pieczywem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz