niedziela, 3 stycznia 2016

Owsiany przysmak śniadaniowy

Róbmy sobie do pracy na pierwsze śniadanie taką owsiankę, nie gotowaną, daje dużo energii, jest pyszna, zapewnia doskonały humor, a jej zaletą jest to, że wieczorem z powodzeniem można sobie w pojemniczku ją przyrządzić, by rano mieć do zabrania do pracy i delektować się pysznym śniadankiem!

Składniki:

1 garść płatków owsianych górskich
2 łyżki otrąb
6- 8 łyżek mleka
1 mały kubek jogurtu naturalnego
1 mały banan
garść rodzynek lub żurawiny, lub kilka śliwek suszonych
łyżeczka płatków migdałowych kub kilka orzechów

Wykonanie:

Do miseczki wlać mleko, może być zimne, prosto z lodówki, wsypać płatki owsiane i otręby, wlać kubek jogurtu, pokroić w kostkę banana, posypać suszonymi owocami, np rodzynkami lub mieszanką w/wym.na samym wierzchu płatki migdałów lub orzechów, zamknąć pojemnik, można nie wstawiać do lodówki, rano nie zapomnieć i zabrać do pracy i delektować się przepysznym, niecodziennym smakiem owsianki, bez gotowania.
                                                                          

Smacznego :)