piątek, 15 stycznia 2016

Pasta z wędzonego śledzia

Składniki:

2 sztuki wędzonego śledzia
1 słoik papryki w occie
6 ogórków korniszonów
1 duża cebula czerwona
2 jabłka
2 łyżki majonezu
pęczek natki pietruszki
sól i pieprz świeżo mielony


Wykonanie:


Za pomocą widelca oddzielamy mięso śledzi od ości. Z papryki ściągamy skórkę. Jabłka, cebulę obieramy. Paprykę, jabłka, ogórki oraz cebulę kroimy bardzo drobniutką kosteczkę, dodajemy obrane mięso śledzi. Przyprawiamy solą, pieprzem świeżo mielonym,majonezem, wsypujemy posiekaną natkę pietruszki.Wszystkie składniki rozgniatamy łyżką drewnianą łącząc w jednolitą masę. Tak zrobioną pastę podajemy z chrupiącym chlebem podsmażonym na patelni z niewielką ilością oleju.



Smacznego :)