czwartek, 7 stycznia 2016

Sałatka z fetą

Składniki:

Po 2 garście  sałaty rukoli  roszponki
i lodowej
1 opakowanie sera feta
10 pomidorków koktajlowych
1 czerwona cebula
pęczek koperku świeżego

sos

3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu winnego
1 łyżeczka  musztardy
2 ząbki czosnku
sól i pieprz świeżo mielony


Wykonanie:

Sałaty opłukujemy  pod bieżącą wodą, osuszamy, przekładamy do dużej miski. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, pomidorki pokrojone na pół oraz ser feta. posypujemy posiekanym drobniutko koperkiem. Produkty na sos połączyć ze sobą dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie mieszamy, polewamy po sałatce. 





Smacznego :)