1 szklanka kaszy jaglanej
1 czerwona papryka
1 czerwona cebula
1 puszka kukurydzy
4 ogórki kiszone
pęczek natki pietruszki
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Kaszę wsypujemy na sitko, przepłukujemy pod bieżącą wodą, następnie przepłukujemy wrzącą wodą. Opłukaną kaszę wsypujemy do rondla, zalewamy dwiema szklankami wrzącej wody, dodajemy szczyptę soli, gotujemy pod przykryciem około 20 minut, aż kasza będzie miękka. Odstawiamy do przestygnięcia. Paprykę myjemy, kroimy w kostkę oraz obraną cebulę i ogórki. Do miski wsypujemy kaszę dodajemy pokrojoną paprykę,cebulę, ogórki, odcedzoną i przepłukaną kukurydzę, posiekaną drobniutko natkę pietruszki, przyprawiamy solą, pieprzem oraz majonezem, dokładnie mieszamy, Sałatkę dekorujemy kilkoma ziarnkami kukurydzy i natką pietruszki.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz